Marcel-TanjaMARCEL VERHOEVEN & ANJA AARTS

Locatie: Mariastraat, Mariahout

Vanuit Anja’s huis kijk je uit over een akker waar nu zomergerst staat. Anja Aarts verhuurt een stuk van haar grond aan Marcel Verhoeven. Hij heeft een bedrijf in gewasverzorging en
zij runt samen met haar zus het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout. Ze kennen elkaar via hun vaders, Toon Corsten en Jan Verhoeven. Toon is een aantal jaren geleden overleden, maar Marcel en Anja zijn met elkaar in contact gebleven. 
Ze kennen elkaar via hun vaders, Toon Corsten en Jan Verhoeven. Toon is een aantal jaar geleden overleden, maar Marcel en Anja zijn met elkaar in contact gebleven.

Marcel heeft vijf vaste medewerkers in dienst die samen voor ongeveer 500 hectare grond zorgen in een straal van 30 kilometer rondom Erp. Zijn zussen werken een paar dagen in de week op kantoor om te zorgen dat de administratieve taken goed verlopen. Anja werkt ook samen met haar zus, in 2013 namen zij het Bavaria Brouwerijcafé over. Uiteraard wordt hier ook Swinckels’ geschonken en laat de gerst die Marcel nu verbouwt, bedoeld zijn als brouwgerst voor Swinckels’. Toen Marcel werd gevraagd aan te sluiten bij Boer Bier Water was hij direct enthousiast. “Het is mooi om te werken voor Bavaria en het is reclame voor ons om lokaal gerst te verbouwen. Daar draag ik graag aan bij!”. En natuurlijk dacht hij voor de locatie meteen aan Anja. “Dat kan ik maar op een plaats verbouwen en da’s bij Anja. De cirkel is rond. Marcel verbouwt de gerst die later als Swinckels’ verkocht wordt bij Anja.

“Gewoon goed regelen”

Naast het verbouwen van gerst is Marcel ook een typische vooruitkijker. Een lange termijn visie waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk is. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld de nieuwste technieken om zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Marcel en Anja hebben gemeen dat ze graag met mensen werken. Anja haar vader zei altijd “Gewoon goed regelen” en dat hebben ze allebei gedaan.