Geert-Christa-GEERT & CHRISTA MIGCHELS

Locatie: Kloosterdreef, Aarle Rixtel

Tussen de weilanden en het statige Missieklooster Heilig Bloed woont Geert Migchels samen met zijn vrouw Christa en hun twee kinderen. Hij is sinds jaar en dag boer en sinds zes jaar runnen ze samen de Brabantse Kluis. Voor de meeste mensen uit omgeving Aarle-Rixtel een bekende naam. De Brabantse Kluis herbergt hemel en aarde, aldus de slogan van de herberg. Hoewel de herberg gerestyled is en van alle faciliteiten is voorzien, is de authentieke sfeer nog steeds zichtbaar in het restaurant en hotel.

Geert heeft 110 koeien, 120 kalfjes en nog wat stieren staan. Kinderen kunnen de grote en de kleintjes aaien terwijl de ouders binnen of buiten op het terras kunnen genieten van een lekkere kop koffie of een goed glas bier. Dat bier heeft iets te maken met de relatie tussen Geert en Boer Bier Water. Toen hij Bavaria ging schenken was het natuurlijk extra mooi om zelf ook gerst te telen voor een van de producten van Bavaria: Swinckels’. Vanuit de herberg kun je zien hoe de gerst er bij staat en dat iets later zelf consumeren op dezelfde locatie. Voor Geert is het ook prettig dat de gerst die niet geschikt is om te brouwen, voedsel wordt voor zijn vee. Twee koeien, eh, vliegen in een klap!

Van de 54 hectare grond die hij in totaal bezit, groeit er op 2 hectare gerst. “Het is interessant om een ander gewas te leren telen en te kijken hoe we met projectgroepen van Boer Bier Water de bodem in balans kunnen houden”. Diezelfde balans probeert Geert ook te zoeken in verstand en gevoel, “soms moet je iets gewoon doen, maar ooit is het ook goed om ergens even goed over na te denken”. En dat heeft hij met de Brabantse Kluis zeker gedaan. Een succesvolle herberg waar jong en oud zich kan vermaken!